Mobilra optimalizált honlap

Szeretné, ha honlapját, web oldalát a mobiltelefon és okostelefon használók is megtalálnák, és jó érzéssel olvasnák az információkat a cégéről? Tudja, hogy az internetes honlapok könnyen megtalálhatók az okostelefonokkal, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mit találnak Önről a leendő ügyfelei a mobiltelefonjuk képernyőjén?

 

A mobilra történő optimalizálás központi eleme, hogy a mobiltelefonok, okostelefonok speciális igényeihez alkalmazkodva kell az ön web oldalát módosítani, bővíteni!

 

Mik ezek a speciális jellemzők, amelyek meghatározzák az Ön sikerességét az okostelefon  és mobiltelefon világában?

  • Mobiltelefon képernyőjének mérete
  • Okostelefon tudása
  • Adatforgalom minimalizálása

 

Sikeres az a mobilra optimalizált honlap lehet, amelyet egy mobiltelefon (okostelefon) képernyőjén könnyen, jó betűmérettel lehet olvasni. Ahol a képek, a szövegek és gombok, vagy opcióválasztók a mobiltelefon és okostelefon képernyőjén egymáshoz viszonyítva megfelelő arányban látszódnak, a felhasználók számára kényelmesen olvashatók és jól kezelhetők a bemutatni kívánt információk. Természetesen figyelembe kell venni az okostelefonok tudását, képességeit, nem feledkezve meg a telefonok különböző operációs rendszereinek a sajátosságairól sem.

Az alábbi operációs rendszerek a következő mobiltelefonokra jellemzőek:

  • iPhone – iPhone OS
  • HTC, Acer, Motorola, LG, Samsung telefonok – Android
  • Nokia –Windows, Symbian

 

További fontos szempont egy mobilra optimalizált honlap használhatósága érdekében, hogy a látogatónak minél kevesebb adatot kelljen a mobiltelefonján letöltenie. Sokkal kisebb adatforgalmat generál egy mobilra optimalizált oldal letöltése, mint egy mobilra nem optimalizált honlapé, ennek érdekében csak szűrt, lényegi információkat kell az okostelefonra optimalizált honlapra feltenni.

Ez pedig azért nagyon fontos, mert a mobilszolgáltatók adatforgalom után számolt díja jelentősen csökken! Kevesebbet fizet, ezáltal többet internetezhet!

Elmondhatjuk még, hogy a nemzetközi trendek értelmében – ahol szükséges lehet – a mobilra optimalizált honlapok m.valami.hu vagy mobil.valami.hu elnevezésű (természetesen a .hu kiterjesztés helyett bármi állhat) oldalakon lehetnek elérhetők. Az utóbbi időben pedig regisztrálásra került egy mobilos domain is, a www.valami.mobi, bár ezt Magyarországon egyelőre kevesen használják. Az okostelefonra optimalizált honlapokat ritkán helyezik el ilyen domain alatt.

Próbálja ki: a Victorinet Internet Kft. okostelefonra optimalizált honlapja elérhető mobiltelefonról és okostelefonról is!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.