Linképítés

A linképítés egy hosszú távú folyamat, és az eredménye is csak több hét, hónap után válik láthatóvá, érzékelhetővé. Fontos szem előtt tartani, hogy a linképítés nagyon hasznos dolog a weboldal népszerűsítése miatt. A linképítést többféleképpen lehet végezni: linkcsere útján vagy linkcenterekben való elhelyezéssel.

 

Már említettük, hogy a linképítés hosszú távú folyamat, de most azt is elmondjuk, hogy miért: ha az Ön weboldának, vállalkozásának van üzleti értéke, akkor a linképítést egy kihagyhatatlan lépése annak az üzlet-építési gyakorlatnak, amelynek hatása hónapok, esetleg évek múlva mutatkozik meg.
Érdemes azokra a linkcenterekre regisztrálni a weboldalt vagy a weboldal valamilyen oldal tartalmát, amelyek nagyobb pagerank értékkel bírnak, vagyis a leglátogatottabbak.

 

Hogyan lehetséges linkeket, linkkapcsolatokat kiépíteni?

 

Ehhez fontos tudni, hogy mi is az a linkmarketing, ezen belül pedig azt: mik azok a linkkapcsolatok. Linkkapcsolatnak nevezzük weboldalunk más weboldalak, website-ok forráskódjában elhelyezett hivatkozást nevezzük. Ezek azért kitűnő marketinges megoldások – azon felül, hogy ránk, a mi oldalunkra mutatnak – mert ha valaki rákattint, értelemszerűen a mi oldalunk nyílik meg, hozzánk érkezik a látogató, tőlünk tudja meg az üzleti titkokat és nekünk hoz üzletet, pénzt. Így alakul ki a mi linkkapcsolatunk.

 

A weboldal linképítése, linkkapcsolatok kialakítása nagyon fontos dolog, hiszen linképítéssel ingyenesen magasabb és stabil látogatottságot generálhat weboldalának, ami a Google kereső találati listájában való helyezést alapvetően befolyásoló tényező.

 

A jó helyezést elérni nagyon fontos cél egy honlap kialakításakor, és még fontosabb a megfelelő látogatottság elérése miatt. A weblap/honlap PageRank-jét vagyis értékét a Google rendszere elősorban a linkkapcsolatok száma és minősége alapján ítél meg.

 

A PageRank egy speciális mérőszám, ami a Google adatbázisában folyamatosan frissül, viszont a böngészők toolbar-jában 2-3 havonta ez az érték változik a Google újraindexelését követően.

 

Nagyon fontos, hogy a honlapunk számára széleskörű, minőségi és releváns (weboldalunk témaköréhez kapcsolódó) linkkapcsolatokat hozzunk létre.
A végső cél kialakítása, hogy minél több, lehetőleg magasa PageRank értékkel rendelkező weboldalról mutasson link a mi oldalunkra.

 

Ezt úgy érhetjük el, hogy kezdeményezzük a weboldalunk linkjének felvételét egy linkgyűjteménybe, vagy más néven webkatalógusba, ezután regisztráljuk a honlapot a népszerűbb keresőkbe is.

Linképítési tipp: próbáljunk meg linket cserélni a miénkkel hasonló tartalmú weboldallal!

 

Ha ügyesek vagyunk és jól beszélünk más nyelveken is, érdemes link felvitelét kezdeményezni külföldi linkgyűjteményekbe, katalógusokba is.
A linképítés, linkcsere nem csak az Ön érdeke: ezért nagy valószínűséggel a partner, vagy kiválasztott weboldal engedélyezni fogja az Ön linkjének az elhelyezést.

Próbálja ki tippjeinket vagy tegyen próbára minket!

A mi érdekünk, hogy az Ön honlapja több oldalról elérhető legyen, ingyenes módszerekkel, ne csak fizetett hirdetés útján!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.